Santa Lucia på CC Vest

På Luciadagen, torsdag 13. desember, fyller Bærum Pikekor CC Vest med vakker korsang og Luciatog. — Vi gleder oss veldig til konserten, og til å overraske kunder som ikke aner at vi skal synge der, sier de unge koristene.


Bærum Pikekor holdt sin første julekonsert på CC Vest i fjor. I tillegg til å synge forskjellige steder rundt om på senteret, gikk også koret i en prosesjon gjennom CC Vest mens de sang den kjente hymnen «Hodie». Det ble en stor suksess. Jentene i koret gleder seg derfor til årets jule-konserter og i tillegg til å synge på kjøpesenteret på Luciadagen.

Måpende tilskuere

Både butikkansatte og kunder stoppet helt opp med det de holdt på med. Mange måpte, andre smilte og nesten alle ble stående helt stille i en liten stund. Det var nok ikke mange av dem som hadde ventet å høre og se et jentekor midt i juleshoppingen. Jeg tror heller ikke at jeg tar munnen for full når jeg sier at det så ut som om de satte stor pris på det, sier Ingrid Strand Amundsen fra Vøyenenga, som synger 2. sopran i Bærum Pikekor.

Hun har seks års fartstid i koret og har deltatt på mange ulike typer konserter, alot fra felleskonsert med Sølvguttene i Bærum Kulturhus, til internasjonal festivalkonsert i Italia. Likevel synes hun at julekonserten på CC Vest i fjor ble veldig spesiell.

Om Ingebjørg Synnøve Thoresen