Carmina Burana konsert den 1. og 2. november

Hør Carl Orffs mesterverk:

Lørdag 1. november kl. 18:00 i Bærum idrettspark
Søndag 2. november kl.19:00 i Teatersalen, Asker kulturhus

Plakat Carmina Burana uten solister

 

Bærum pikekor deltar i et stort fellesprosjekt denne høsten. Sammen med Asker Musikkorps, Bærumkoret, Vollenkoret, Choriolis, Markakoret og Bærum kammerkor skal vi fremføre det storslåtte og kjente verket Carmina Burana. Totalt blir det ca 175 sangere på scenen! Solister er Tone Bråthen, Kjell Viig og Pål Rullestad.

Carmina Burana er komponert av Carl Orff I 1935-36. Verket er basert på 24 dikt som ble funnet i middelaldersamlingen Carmina Burana, den mest omfattende samlingen av middelaldersk ikkekirkelig lyrikk. Samlingen består av om lag 320 sanger som ble samlet inn på 1200-tallet, og er oppkalt etter det klosteret i Bayern der den ble oppbevart og gjenoppdaget i 1803.

Den tyske komponisten Carl Orff satte musikk til et utvalg av tekstene og gjorde Carmina Burana kjent. Orffs enkle, men likevel mektige musikk vekker sterke assosiasjoner til middelalderen. Kor, soli og instrumentale stykker inngår i en dramatisk helhet. Verket ble uroppført i 1937. Orff regnet det selv som sitt viktigste verk.

Om Thomas Kvitle Jenssen